Corona

Het bestuur heeft, naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond, vanavond weer online vergaderd. Er gelden vanaf gisterenavond 22.00 uur voor o.a. de sportwereld nieuwe maatregelen om het coronavirus in te dammen. Dit heeft ook weer impact op onze badmintonsport.

Jeugd
Voor de jeugd is er nagenoeg geen beperking. Kinderen tot en met 17 jaar mogen badmintonnen, ook in teamverband. De junioren kunnen dus blijven trainen op de maandagavond van 18.30-20.00 uur. Alleen competitiespelen is niet mogelijk.

Volwassenen
Iedereen vanaf achttien jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen singelen tegen maximaal 1 persoon per avond.
Onderlinge partijen zijn toegestaan, maar dus alleen 1 tegen 1 en niet wisselen van tegenstander. Dus dit betekent dat je de hele avond met maximaal 1 andere speler op de baan staat. De 1,5 meter moet zowel op als buiten de baan altijd gehandhaafd blijven.

Competitie
De Bondscompetitie wordt stilgelegd tot nader order. De badminton bond is aan het kijken naar passende maatregelen. Zodra we hier meer over horen, zullen we dit met jullie delen.

Speelavond en trainingen senioren
De seniorentrainingen van Rob Banse op donderdagavond gaan nog steeds niet door. Wanneer de trainingen weer gestart worden is afhankelijk van het vervolg van de competitie. Zodra we daar meer over weten krijgen jullie daar bericht over.

Ook nu heeft het bestuur ervoor gekozen om de senioren de komende weken één avond te laten badmintonnen. Dit blijft de maandagavond van 18.30-22.00 uur. Het bestuur heeft gezien dat er in verhouding weinig gebruik gemaakt wordt van deze speelavond en heeft om die reden besloten het bij één avond te houden.
Zodra dubbelen en competitiespelen weer mogelijk is, krijgen de senioren ook weer de gelegenheid om op donderdagavond te kunnen spelen/trainen.
We hopen op jullie begrip hiervoor!

Concrete veranderingen op een rij:
– Jeugd t/m 17 jaar kan op maandagavond van 18.30-20.00 uur blijven trainen
– Senioren vanaf 18 jaar kunnen op maandagavond van 18.30-22.00 uur vrij spelen. Let op: alleen singelen, maximaal 1 tegenstander per avond EN op 1,5 meter afstand
– Donderdagavond trainen en vrij spelen gaat tot nader berichtgeving niet door.

Maatregelen van sporthal de Wieken:
1. Kleedruimtes en douches van de sporthal zijn afgesloten
2. Mondkapjes zijn verplicht vanaf 13 jaar, uitgezonderd tijdens het sporten
3. Er mag geen publiek aanwezig zijn
4. Vanaf 18 jaar mag sporten op 1.5 m afstand en alleen individueel.
5. Onderling mogen wedstrijdjes gehouden worden, maximaal 1 tegenstander per avond.
6. Er mogen geen sportwedstrijden meer gehouden mogen worden.
7. Horeca blijft gesloten

We hadden het helaas ook anders gezien, maar veiligheid en gezondheid staat bij ons voorop!
Zodra de regels veranderen, horen jullie weer van ons.