Gemeente Epe Cup 2017 Badmintonjeugd

Zaterdag 6 mei werd de Gemeente Epe Cup 2017 gehouden in sporthal Prins Willem Alexander in Epe. Dit was een initiatief van de twee badmintonverenigingen BC ’70 Veluwe en BC Epe, waarbij de jeugdspelers van beide verenigingen de strijd met elkaar aan gingen.

De sporthal was goed gevuld. Maar liefst 28 kinderen van beide verenigingen namen deel aan dit nieuwe evenement. De wedstrijden werden gespeeld in twee sterktecategorieën en in iedere
categorie werden enkels en dubbels gespeeld.

De titel bij de meisjesenkel A ging naar Siènna van Eek, 2 e werd Sanne Arentsen (beide van BC ’70 Veluwe). Bij de meisjesenkel B won Maureen Kommer al haar wedstrijden (BC Epe) en speelde in de finalepoule tegen Geriëlle Tiemens en Liset de Bruijn (beide van BC ’70 Veluwe). Liset de Bruijn werd 2 e . Meisjesdubbelwinnaars werden Sanne Arentsen en Lotte Baars (BC ’70 Veluwe). Zijn wonnen de finale van Maureen Kommer en Tessa Huiskes (BC Epe).

Bij de jongensenkel A ging de titel naar Mart Dijkstra, 2 e was Bram Baars (beide van BC ’70 Veluwe). De jongensenkel B werd middels een finalepoule gewonnen door Tim Smit. Leon Vos won de 2 e prijs, Wouter Beunk werd 3 e (alle 3 van BC Epe). Bij de jongensdubbel ging de winst naar Milan Lammers (BC ’70 Veluwe) en Wesley Nooteboom (BC Epe). Tweede werden Mart Dijkstra en Bram Baars (BC’70 Veluwe).

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd toernooi met mooie partijen, wat perspectief biedt voor de toekomst.